Habitatges al passatges Fargas
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Passatge Fargas
  Emplaçament
  En un passatge de difícil localització, entre els carrer s Roses, Comte Vilardaga i Joan XXIII

  Coordenades:

  41.38397
  2.04751
  420360
  4581820
  Número de fitxa
  08211-100
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (19/10/88)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19101
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos propietaris
  Autor de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Conjunt d'habitatges que, pel seu gust antic, formen una illa curiosa al bell mig de la ciutat gràcies a que estan en un carrer sense sortida, com és en aquest moment el passatge Fargas. La número 1 està adossada al mur que separa aquest passatge del carrer Constitució i té façanes a la via i a la illa del passatge Fargas. Està constituïda per diversos volums adossats i coronada amb merlets. Les altres estan unides dos a dos per una mitgera, de manera que formen edificis de planta gairebé quadrada i culminats amb dues cobertes a quatre aigües amb sengles florons a les cúspides. La que presenta una torratxa de planta quadrada coberta també a quatre aigües té un ràfec molt accentuat, suportat sobre cabirols de biga. L'altre és més senzilla, tot i que també destaca el ràfec.

  El passatge Fargas deu el seu nom a Carles Fargas, propietari de la finca Pins d'Or que encara es troba al darrera d'aquesta illa de cases. De fet, encara avui dia podem veure el xalet que Carles Fargas es va fer construir a l'entrada del passatge que du el seu nom, obra de l'arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí.

  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.