Habitatge del Carrer Santa Maria, 2
Vilanova de Sau

Carrer Santa Maria, 2
    Al nucli urbà, al carrer Santa Maria que és el carrer principal

Joan Casas Blasi

Edifici amb aspecte d'antiga masia que ha estat integrada dins l'estructura del carrer.
    Es una construcció situada en un pendent del terreny. A la part baixa s'observa una alçada de tres pisos mentre que la part alta que dóna al carrer Santa Maria s'observen tan sols dos pisos.
    L'accés principal es realitza pel carrer Santa Maria a partir d'una porta rectangular emmarcada en pedra. Els carreus superiors es troben decorats per la seva cara interna amb una forma arrodonida.
    A l'extrem contrari de la façana s'hi obre una finestra també emmarcada en pedra. A l'alçada del primer pis trobem un balcó amb barana de ferro a la part central i una finestra a banda i banda. Totes les obertures emmarcades en pedra.
    A la façana que fa cantonera s'hi obren també diverses finestres que segueixen la mateixa tipologia que l'anterior. Com a característica principal destaca a la part alta, just sota teulada una gran obertura avui tapiada i amb una finestra que antigament potser hauria estat una galeria oberta.
    L'aparell constructiu és de pedra disposada de forma irregular i unida amb morter de calç.