Habitatge de la Plaça Anselm Clavé-Carrer Reixac
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Carrer Pin i Soler, 1
  Emplaçament
  Colònia Güell, confluència entre la Plaça Anselm Clavé, el carrer Reixac i el Carrer Pin i Soler.
  20,2

  Coordenades:

  41.36266
  2.02829
  418727
  4579472
  Número de fitxa
  08244 - 58
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIN
  National Monument Record
  Monument
  BCIN 1876-CH-EN
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  18948 IPA
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  8897109DF1789F0001HG
  Autoria de la fitxa
  Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

  Edifici construït a la cantonada entre els carres Reixac i Pin i Soler, que segueix una estètica similar als habitatges del carrer Reixac, corresponents a cases dels obrers. Correspon a un habitatge notable, de planta rectangular amb planta baixa i primer pis, coberta a doble vessant de teula àrab i un petit jardí circular a la part davantera. Construït amb maó arrebossat, amb maó vist en destaquen totes les obertures, la barana de la coberta, la cornisa, les cantonades i una franja que separa ambdós pisos. A la planta baixa hi ha la porta i dues finestres laterals, mentre que al primer pis hi ha dues finestres i balcó central.

  Casa situada a la confluència entre la Plaça Anselm Clavé, el carrer Reixac i el Carrer Pin i Soler. Aquest últim, dedicat a l'escriptor Josep Pin i Soler, fou un dels últims en acabar-se. D'aquí ve el nom popular de "Carrer Nou" en procés d'oblit, però que la gent gran de la Colònia encara recorda i l'anomena així.

  PADRÓ I MARGÓ, Josep; CASALS COLL, Josep (2002) La Colònia Güell. Industria, arquitectura i societat. Angle editorial. http://aleixcolonia.com/carrer-pin-soler-colonia-guell/