Habitatge C/ Sant Martí, 3
Carme

Carrer Sant Martí, n. 3
    Al nucli urbà de Carme.

Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Aquest edifici, força reformat conserva encara a l'últim pis i al terrat elements ornamentals modernistes repartits per diversos punts de la façana. Destaquen les decoracions del guardapols de les portes del balcó, consistents en garlandes de fulles i flors, que abasten fins als òculs de respiració del terrat català de la casa. També ressalta un medalló del mateix cicle decoratiu amb la data "1914". Pel que fa al terrat, tant la balustrada com el coronament de la façana presenten una sèrie d'elements decoratius de clara adscripció neogòtica: el coronament acaba amb forma d'arc conopial i els balustres consisteixen en traceria.

L'erecció de la nova església parroquial, consagrada l'any 1748, va originar la configuració urbana del nou carrer de Sant Martí, al qual pertany aquest habitatge que, en el seu estat actual, però, no es pot remunta més enrere de 1914.

ASENSI, R. Mª (1995): "Casa al carrer Sant Martí, 9", Carme (Anoia). Inventari del Patrimoni Arquietctònic de Catalunya.