Habitatge al carrer Joan Maragall 155
Sant Feliu de Llobregat

Carrer Joan Maragall, 155

Desconegut
    veure observacions
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Edifici de mitjanes dimensions entre mitgeres, que es desenvolupa en planta baixa i dos pisos. Està cobert amb telada a dues aigües, tot i que aquesta queda amagada a la vista des del carrer per la presència d'un parapet que simula un terrat a la catalana. Planta rectangular. La façana és d'una gran originalitat. En planta baixa presenta una porta central amb una decoració de sobrellinda en forma de frontó. Aquest consta d'una cornisa no gaire més ample que el vano de la porta, de secció quadrangular, col·locada a sobre del llinda i suportada per dues mènsules decoratives que se situen en els seus extrems i que reprodueixen volutes. Sobre aquesta cornisa hi ha un medalló central de forma circular envoltat de volutes i coronat per un motiu vegetal. A banda i banda d'aquesta porta hi ha dues obertures grans. La superfície d'aquest nivell de la façana està tractada en forma de franges encoixinades. Els dos pisos superiors presenten dos balcons per planta centrats en la façana. Són de plataforma rectangular i barana de ferro forjat. Els del segon pis se suporten sobre mènsules llargues de caràcter decoratiu. Els extrems de la façana presenten un estucat que imita carreus de pedra. El coronament de l'edifici es fa pujant el parament de la façana per sobre de l'aigua de la teulada i donant-li forma de frontó. És en aquest espai que crea el frontó i el que hi ha entre els balcons, on s'ubiquen els gravats i esgrafiats que decoren la façana. Entre els balcons trobem un rectangle allargassat amb la part superior arrodonida, on apareix un símbol fet potser a base de lletres majúscules superposades o potser de reminiscències maçòniques. La resta de motius semblen florals i geomètrics. Per sobre, al frontó, hi ha una decoració pintada o esgrafiada a base de línies que formen figures geomètriques en consonància amb la forma de la part alta de l'edifici i amb una flor de quatre pètals al centre envoltada per dos cercles concèntrics.

Tot i que aquest element consta al primer catàleg de l'ajuntament i està marcat com a BCIL, la seva fitxa no consta a l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat. Això és degut a que l'edifici que ens ocupa forma una única propietat (amb una sola referència cadastral) amb el que està situat a la carretera Laureà Miró, 17-19 (amb el número IPA 36057). No obstant això, l'interès de la façana del número 155 del carrer Joan Maragall ens ha portat a ressenyar l'edifici per separat. Aquest element es troba en un carrer que està declarat BCIL en el seu conjunt (36114).