Guixera de can Boada
Montgat

Barri de Mallorquines
    Al sector industrial la Morterera, a tocar de la Riera de Sant Jordi

Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret Blackburn

Les ruïnes del que havia estat la guixera de Can Boada encara són visibles des de la riera de Sant Jordi. Es mantenen estructures de maçoneria i les boques dels forns, que queden tapades per una nau industrial.

Durant la segona meitat del segle XVIII Francesc Francí va destinar uns terrenys que li havien cedit a l'extracció de la calç. Pocs anys més tard, Francisco de Zamora va citar aquest tipus d'activitat extractiva i productiva al barri de Montgat. Un segle més tard a la zona ja hi consta l'existència d'almenys tres forns i tres fàbriques, amb les respectives coves d'extracció: " Cova de la Riera", Cova de Sans", "Pedrera dels Frares" i "Les Costes". Les úniques indústries del calç que van sobreviure l'entrada al segle XX, tot i que pràcticament inactives, van ser les de Can Jordana -finalment enderrocada per la construcció de l'autopista-, i les de Can Boada i Can Baratau.

CATALUNYA. GENERALITAT. DEPARTAMENT DE CULTURA. MNACTEC. Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. 2002. www.chimisanas.cat