Goigs de Sant Miquel Arcàngel
Rupit i Pruit

A l'església parroquial de Sant Miquel de Rupit

Música i dansa

"GOIGS DEL GLORIÓS SANT MIQUEL ARCÀNGEL, PATRÓ DE LA PARRÒQUIA DE RUPIT, Bisbat de Vic:

ENTRADA

Arcàngel de gran valor, / i Príncep sou en el Cel: / vulgueu-nos ser Protector, / Patró nostre Sant Miquel.

Quan Déu Etern us creà / mostrà el gran poder seu. / Miquel per nom us donà, / que és dir que sou veu de Déu; / per voler igual honor /càstig doneu a Lusbel.

Capità sou valerós / de tropes Celestials, / rendits quedaren per Vós / tots els dragons infernals; / desterrant-los amb rigor / a patir pena cruel.

En l'Imperi Cristià / el gran Atlant Constantí; / grans victòries abastà / sent-li vós guiador fi; / per ser vós l'explorador / del Profeta Ezequiel.

Vostre valor singular / coneix el mar i la terra, / per Vós es partí el mar / fent contra Faraó guerra, / camí donà salvador / al fugitiu Israel.

De les Ànimes empar / sou contra tot enemic, / essent Vós refugi rar / contra son poder inic; / per abatre son rigor / és vostra balança fidel.

Contra l'inic Anticrist / sereu vos el Capità, / i el Poble de Jesucrist / ha de guardar vostra mà; / d'ell sereu triomfador / venint armat des del Cel.

En el Judici final / es veurà vostre poder, / separant el bé del mal, / i fent guerra a Llucifer; / entre tant gran amargor / mostreu-vos bresca de mel.

TORNADA

Sent tant gran vostre valor / en la terra, mar i Cel, / vulgue-nos ser Protector, / Patró nostre Sant Miquel".

La imatge ha estat extreta de l'espai web Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus.

ALEMANY, Lluís. Goigs a lloança de l'Arcàngel Sant Miquel príncep de les Milícies Celestials, Patró de la parròquia de Rupit. Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus. Consultat 18 setembre de 2020, des de https://bd.centrelectura.cat/items/show/23296

VINYETA, Ramon (1998). Rupit, guia turística. Rupit: Mª Estrella Dorca i Aragonés, p. 16.