Goigs de Nostra Senyora del Grauet (2)
Aguilar de Segarra

Música i dansa
    La seva publicació en garanteix la conservació, però desconeixem si encara es canten.
    Xavier Bermúdez, iPAT Serveis Culturals

Goigs amb la capçalera "Goigs de Nostra Sra. del Grauhet sufragània de Massana". Partint aquest text en dos hi ha el gravat, que representa una imatge de la Mare de Déu sostenint Jesús infant. L'orla és amb motius geomètrics que es troben als quatre angles formant sengles creus. El text, a 2 columnes (amb corondell) consta d'entrada, 9 estrofes i tornada. Al peu, conclou amb una oració en llatí. Finalment, fora de l'orla, s'esmenta la Impremta Vives, de Manresa, sense cap esment a l'autor ni a l'any.

L'Associació Amics dels Goigs en conserva una còpia.

La capella amb l'advocació de Santa Maria del Grau (o del Grauet) de Maçana està documentada l'any 1058, i l'any 1360 tenia ja funcions de parròquia.

PARCERISAS, R. (2000): Memòria d'Aguilar de Segarra. Recull de la vida d'un poble. Centre d'Estudis del Bages.