Goigs de la Mare de Déu de la Bona Sort
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    Església de Sant Esteve de Granollers

Fons bibliogràfic
    Jordi Compte

Es tracta dels Goigs en honor a la Marededéu de la Bona Sort, que es venera a l'església parroquial de Sant Esteve de Granollers. Els Goigs estan emmarcats en un requadre que presenta motius geomètrics. A la part superior hi ha una representació de la talla de la Marededéu de la Bona Sort. A la part central hi ha les estrofes de lloança i les pregàries dels vilatans que s'encomanen a la seva protecció i al seus favors; a la part inferior hi ha una oració, i la partitura amb la música dels goigs. "Puix la llum de vostra cara És l'estel del nostre nord: AMPAREU-NOS DOLÇA MARE VERGE DE LA BONA SORT. Déu mateix, qui us elegia per la Mare del Fill seu, Mare nostra, us fa, Maria, quan diem: Mare de Déu. Amb noblesa tan preclara, eximiu els precs d'exhort. Ja viviu a casa nostra des d'enllà de l'antigor i us veiem, encara, al rostre plenitud de formosor. Com si fos, talment, suara, sempre és viu aquell record. Com l'estrella que il·lumina els tres Reis de l'Orient, vostre Nom és llum divina en un món de fe morent. Ell ens sigui, igual com ara, sempre venturós ressort. A l'entorn de vostra imatge aviveu la nostra fe, que el pecat, espès celatge, no ens amagui el cel serè. Mai de Vós, ni adesiara, ens separi un desacord. Quan l'amor es torna rosa i la mare espera un fill, a la vostra falda el posa per lliurar-lo de perill. Fruit d'amor que així es prepara a tots vents madura fort. Quan enllà del vostre viure se'ns bifurquen els camins, en el vostre dolç somriure les doncelles i fadrins busquen llum serena i clara per no emprendre un camí tort. A l'infant en sa orfenesa i a la viuda en son dol els doneu la fortalesa, l'esperança i el consol. Pel dolor que els aclapara Vós teniu sagrat conhort. Quan els vells corven l'espatlla sota el pes feixuc dels anys, per mirar, de prop, la ratlla de la vida i sos afanys, vostra mà no els desempara per donar-los-hi suport. En la mar avalotada d'aquest món en desgavell el sacseig de cada onada fa cruixir el més ferm vaixell. Quan la nostra nau avara, dolçament guieu-la a port. Granollers serà en la Plana campió de la virtut si és la vida cristiana nostra ensenya i nostre escut. Vostre amor tot ho repara; ensenyeu-nos eix deport. En l'afany sagrat i noble “L'ideal d'un món millor”, cada llar del nostre poble trobi en Vós diví esperó. Ai del món, que plora, encara dels seus mals la greu dissort. Beneïu, ben generosa, les masies del contorn compadint-les, pietosa, les suors de cada jorn. Abundós i sense tara sigui el fruit del camp i l'hort. Amb l'amor que ens vetlleu ara, quan arribi nostra mort... AMAREU-NOS DOLÇA MARE VERGE DE LA BONA SORT"

Els goigs són composicions poètiques, de caire popular, que es canten en llaor de la Mare de Déu, a Crist o als sants. Es canten col·lectivament, en el marc d'un acte religiós de cert relleu, com ara una missa de festa major, un aplec, una processó, etc. La seva finalitat, en el marc de devoció i en memorial d'un sant o santa, patró o patrona d'una comunitat, consisteix a donar les gràcies pels béns rebuts, o bé com a pregària per demanar la salut física o espiritual de la comunitat. Aquesta edició dels goigs es va imprimir el 13 de gener de 1974.