Goigs a Sant Antoni (1)
Santa Coloma de Cervelló

Música i dansa
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Goigs amb la capçalera "Goigs al gloriós S. Antoni Abat, que se venera en sa pròpia Hermita del Terme de Santa Coloma de Cervelló, del Bisbat de Barcelona”. El gravat mostra Sant Antoni Abat vestit amb uns hàbits amb la tau al pit. Sosté a la mà dreta un bàcul del qual penja una campaneta, i porta un llibre obert a l'esquerra. Davant seu hi ha una foguera, i rere el seu cos sorgeix un porc. De fons, s'hi veu un paisatge en el qual destaca un cim, presumiblement el Montpedrós. A la part superior hi ha una barra de la qual pengen exvots en forma de parts del cos. A ambdós costats del gravat hi ha ornaments de gerros amb flors. L'orla és amb motius geomètrics i vegetals. El text, a dues columnes (separades entre si per un corondell amb motius vegetals) consta de 9 estrofes i una tornada. Al peu, conclou amb una oració en llatí. Finalment, sota l'orla, hi consta el nom de la impremta: "Barcelona: en la Estampa de Miquel y Tomas Gaspar, baixada de la Presó, frente la plaça del Rey", sense l'any d'impressió.

Es canten a l'Aplec de Sant Antoni, el tercer diumenge d'abril. No consta que hi hagi partitura o que estigui musicada, però es canten amb una melodia determinada coneguda pels assidus.