Goigs a la Verge Bruna del Cingle
Sant Feliu de Codines

Parc Usart

Música i dansa
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Els goigs en honor a la Verge Bruna del Cingle es cantaven el dia de la Mare de Déu d'Agost. La versió existent té la lletra i la música de Concepció Costa i Gomà. Comença així:

"Xics i grans tots a la una

cantarem amb gran fervor:

des del cingle Verge Bruna

accepteu el nostre amor."

Per la Mare de Déu d'agost de 1954 el vicari Lluís Serrano i un grup d'escoltes van anar  en processó fins al Parc Usart amb una Mare de Déu bruna que el vicari havia esculpit. La van deixar allà en una capelleta feta amb troncs, lloc que es va convertir en lloc de trobada i peregrinatge. En vendre's una part del camí per a fer-hi parcel·les, es va haver de traslladar la capella, primer a la pineda i després a la torre-mirador, però als anys 70 van haver de treure-la a causa del deteriorament que patia. Els goigs no van arribar a tenir cap edició impresa.

GIMENO, A. (2003). Goigs als insignes patrons, sants i barons de Sant Feliu de Codines: que els fidels canten en el seu terme municipal i en els aplecs en què hi assisteixen. Barcelona: Policrom.