Glossa de Vilassar i el forester
Vilassar de Dalt

Carrer del Carme

Emili Saleta
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Ajuntament de Vilassar de Dalt (Pl. de la Vila, 1 - 08339)
    Jordi Montlló Bolart

Plafó fet de rajoles (5 x 8 cm) instal·lat a la paret d'una casa del carrer del Carme de manera que es pot llegir passejant pel carrer. És un fragment d'una glosa d'exaltació del poble d'Emili Saleta i es llegeix el següent text:
    "Glosa de Vilassar i el forester / D'Emili saleta (fragment) / Ai Vila de Vilassar / sota un castell recolzada / mig pagesa i mig fabril, / mig del pla i mig de muntanya.//
    Que somrius de cara el mar / i ets feinera i endreçada / i ets feinera i diligent / i, pel seny, ets catalana.//
    Sant Mateu et fa costat, / Montcabré et vetlla per l'altre / i l'era de Can Boquet / mirador de banda a banda. //
    Vila d'un terme tan gran / fins la centuria passada,/ que amb Cabrera i Mataró / llindaves, i amb la mar blava. //
    Cabrils era un barri teu; / Vilassar de Mar un altre. / O bé "Mar de Vilassar"/ com els vells l'anomenaven.//
    el teu barri mariner / qe et dava la mar i la plana./ Ai Vila de Vilassar / que ets de dues vila mare.///
    Amics de les Arts i de la Història / Festa Major dels sants Màrtirs, 1978"///
    "