Gegants de Moja
Olèrdola

Local Social Sant Jaume, Carrer Sant Ferran,1 xamfrà amb carrer del Local Nou i carrer de Penyafel

XXI
    Geganters de Moja
    P. Barbado. Oficina de Patrimoni Cultural
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Es tracta de dues parelles de gegants que representen per una banda a en Ramon de Copons que va ser el primer marquès de Moja el 1.702 i na Josepa Sarriera i de Copons darrer membre de la família Copons en posseïr el títol del marquesat de Moja, morta el 1.865, i per una altra banda, Farigola i Romaní, de caire més popular, que són el resultat de l'esforç de tota la comunitat educativa de l'Escola Pública Circell per tal de col·laborar en l'enriquiment folklòric i cultural d'Olèrdola. La primera parella per reforçar el seu simbolisme històric, llueixen al pit un medalló que reprodueix la torre medieval de Moja en el cas del gegant, i la geganta porta dibuixat al ventall la façana del Palau Moja a Barcelona.

La Colla de Geganters de Moja va presentar en societat el projecte de gegants al juliol de 2004 i van encarregar a Dolors Sans, especialista en imatgeria popular, la seva fabricació. L'altra parella es van elaborar sota la direcció de l'Angels Vinyals a l'activitat extraescolar de manualitats el curs del 99. El diumenge 24 de setembre del 2.006 es va fer la presentació oficial dels nous gegants de Moja, juntament amb els seus padrins els gegants dels Monjos, el Pla, Sant Pere Molanta, de Vilafranca i els gegantons de l'Escola Pública Circell i de l'Escola Bressol Gotims.