Gegant del Tinet del Serral
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Barri del Serral de les Forques. Nucli urbà.
  449

  Coordenades:

  41.56093
  1.52327
  376862
  4602082
  Número de fitxa
  08226 - 226
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Any
  2010
  Gabins de Torelló
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Física
  Accés
  Fàcil
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Accés públic. Prop. Privada. Associació Veïns del Serral de les Forques
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  El Gegant del Tinet del Serral és un personatge imaginari inspirat en el típic bandoler català del territori. No disposa ni de música ni de ball propi i fou construït al taller Gabins de Torelló. El Tinet vesteix com a bandoler, amb una barretina i porta com tributs un trabuc a l'esquena, una forca i un pergamí.
  El Tinet es va estrenar el 28 d'agost de 2010 durant la quarta festa Major d'estiu de la població i la tretzena del barri del Serral. Anualment participa a la festa Major del barri del Serral de Tous, a la Festa Major de Sant Martí de Tous i en diverses sortides i troabdes de geganters.

  La colla gegantera del Serral es va fundar l'any 1999 amb la figura El Savi Despistat, un gegant construït pels mateixos veïns. L'any 2008 es va fer malbé. L'any 2010 es va construir el nou gegant, El Tinet. Com a sortides destacades amb el gegant hi ha la participació en la XXI Trobada de Gegants i Bestiari, amb motiu del vintè aniversari del gegantó bandoler Perot Lo Lladre i la pujada a la Roca Foradada de Montserrat.

  Vázquez, R. (2016): Els Gegants de l'Anoia. Ed. Els Gegants Som