Font del Rosic
Sant Martí de Tous

: Agafar el camí que porta des de Cal Marcel·lino a Cal Rosic, al marge del camí.

XVIII-XXI
    L'exterior ple de vegetació
    Núria Cabañas

La font del Rosic es troba situada al marge del camí que porta de Cal Marcel·lino a Cal Rosic. S'hi accedeix per una petita rampa entre parets de pedra lligada amb argamassa amb una boca d'arc rebaixat de pedra col·locada a mode de plec de llibre. L'interior està cobert amb volta de canó. Dins l'estructura s'hi localitza al centre i a la part inferior de la paret nord l'aixeta de l'aigua. A la banda oest hi ha una canal d'obra que conduïa l'aigua a un petit safareig o pica de planta rectangular i a la banda est hi ha una pica de reduïdes dimensions. A la paret nord en destaca l'any de construcció 1716 amb les inicials MA gravats a la roca i els anys 1933-2014 gravats amb ciment, relacionats amb els anys de manteniment i rehabilitació de la font. Actualment no hi ha aigua.

També es coneix amb el nom del Clot de la Font