Freixe de can Bosc
Figaró-Montmany

Riera de Vallcàrquera
    Afores. Al costat de la masia de can Bosc. Arran l'era de la casa de Can Bosc.

Espècimen botànic
    Anna M. Gómez Bach

Freixe de fulla petita. Fraxinus angustifolia. Oleàcies. Alçada: 20m Volta de canó: 2,25m Diàmetre: 0,72m Volta de soca: 3,70m Capçada: 15-16m Alçada de la primera ramificació: 3m Nombre de branques a la primera ramificació: 3m Als voltants de can Bosc hi ha com a mínim 3 freixes més de mides més que notables. Potser no són tan alts però tenen prop de 2 m de volta de canó.

En Francesc Boix, veí de can Bosc, és conscient del valor testimonial dels feixes de la finca, segurament els més grans del municipi. A tota la vall del Congost, des d'Aiguafreda a la Garriga els freixes de fulla petita eren abundants tant al Congost com a les rieres de Picamena, Martinet i Vallcàrquera, però avui dia sembla que aquests són els exemplars més grans que resten.

Ajuntament de Figaró-Montmany. Informatiu Municipal. Edició trimestral- Abril de 2005, n. 18. p.2-3.MOLINERO, I. El Patrimoni arbori de Figaró-Montmany. 2004. Catàleg d'arbres i arbredes singulars del municipi de Figaró-Montmany (Vallès-Oriental). APRÈN. Serveis ambientals SCCL.