Fòssils i Minerals
Olost

Mesozoic
    Cenozoic
    Paleògen
    Ajuntament d'Olost. Pl. Major, 1. 08516. Olost
    Jordi Compte i Marta Homs

La col·lecció de fòssils i minerals es troba ubicada a l'entrada de biblioteca pública d'Olost (al CEIP Terra Nostra), dins una vitrina amb portes de vidre dividida amb diferents prestatgeries estretes. La col·lecció està formada per uns 173 fòssils i uns 20 tipus de minerals diferents. Entre els fòssils hi ha eriçons de mar, cargols, bivalves, crancs nedadors, estrelles de mar, petxines, escopinyes (Cidaroida, Phimosoma, Conulus, Micraster, Nàtica, Panopea, Spondylus, etc.) i entre els minerals hi ha cristalls de quars, calcopirita, aragonita, pirita, calcita cristal·litzada, malaquita, mica, tremolita, arsenita, cristalls de roca amb guix, talc, plom siderita, aminat, etc. La seva procedència és diversa: Arbúcies, el Montseny, Queralbs, Setcases, Camprodon, Santa Cecília de Voltregà, Campdevànol, Mines de caselles (Barcelona), Osor, etc.

Caldria retolar els diferents tipus de minerals i fòssils amb el nom comú, el nom científic, l'època i la procedència. Actualment hi ha uns petits cartells en paper fets pels alumnes de l'escola.

La col·lecció de fòssils va ser cedida per mossèn Mauri a l'escola municipal d'Olost CEIP Terra Nostra.