Forn d'oli de ginebre proper a Les Fonts 2
Capolat

Zona de Capolat, propera al mirador del Roc Codós.
    Situat en un aflorament rocós abocat a la cinglera de Torrades.

Possiblement del segle XIX.
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Marques incises localitzades en la veta sorrenca d'un bloc de conglomerat, concretament en l'extrem que mostra  inclinació descendent. Es tracta d'unes marques que conformen un perímetre circular d'uns 30 cm de diàmetre i una canal de 80 cm de llargada total que travessa tot aquest cercle des del seu extrem superior fins arribar al final de la placa de roca (en l'extrem de màxim pendent).

La funció d'aquestes línies era la de conduir l'oli que s'extreia del ginebre a través de l'acció de la calor cap un recipient que es situava al final de la canal.