Forn d'obra teuleria de dalt de Cortics
Capolat

Berguedà
    Des de la teuleria de baix, cal seguir un corriol molt poc definit que s’enlaira a l’esquerra fins un replà a la carena.
    Emplaçament
    En el marge dret de la riera de Clarà, a mitja alçada, en el vessant de la muntanya inclinat al nord.
    1075

42.08478
    1.77269
    398491
    4659918
    08045 - 28
    L'estructura està totalment coberta i afectada per la vegetació.
    08044A010000290000SD
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

A l'extrem d'un marge trobem una depressió que ens indica la ubicació de la coneguda com "teuleria de dalt de Cortics". Per la banda nord, on hi ha el pendent del terreny, trobem l'única part construïda amb mur, és fet amb pedres sorrenques sense treballar i de mida gran, i en el que trobem les restes de la boca de la cambra de foc (a l'interior encara podem veure-hi teules). La resta de l'estructura és excavada en el terreny natural. Segurament l'accés a la cambra de cuita es faria directament des del nivell superior. Una mica cap al sud de la teuleria, en el mateix pla, trobem indicis de murs que podrien correspondre a les restes d'una barraca. Els murs estant molt arrasats i tant sols es pot identificar alguna cantonada i parts discontinues dels murs.