Forn del mas Braquets
Rajadell

Cal Braquets o Braquests. Valldòria, prop del barri de Les Casetes
    Camí de Valldoria. Al costat del Mas Braquets. A uns 800 m del barri de les Casetes.

En estat d'abandó, cobert de vegetació.

Forn d'obra de producció de teules, de planta més o menys quadrada (3'5 x 4 metres a la part més alta). Les parets tenen una lleugera tendència a la forma piramidal. La cara exterior és feta amb pedres de tamany divers (algunes força grosses i ben escairades a les cantoneres). La cara interior és de maó. El gruix és d'un mig metre excepte la paret davantera, que amida 1'3 metres. L'estructura del forn es conserva perfectament. A la part inferior hi ha la fogaina (pel que es pot apreciar sembla que és composta per una sola cambra bastant profunda). Té una boca que dóna a la paret davantera (amb un arc escarser de pedra). El sostre sembla sostingut amb arcades de pedra o de maó. La cambra de cocció, a la part superior, és quadrada i té una porta a la paret de darrera.

Ubicat a prop de la façana SE del Mas Braquets o Braquests (fitxa 41). El forn està assentat aprofitant un desnivell del terreny: la paret davantera, que dóna a l'actual camí, és més alta. Abans el camí travessava el mas Braquets i baixava pel costat mateix del forn. Bastant ben conservat, manté totes les estructures originals excepte la teulada.
    Aquesta descripció correspon al PEP 1993. Actualment (2018) el forn està totalment emboscat i enrunat i no es pot descriure (foto 1). Les fotos 2 i 3 corresponen al PEP 1993.

Segons notícies orals, sabem que a començaments del segle XX regentava el forn Joan Planas, que vivia al barri de l'Estació. El forn abastia de teula a moltes masies de l'entorn.

Informació oral de Sebastià Ingla (de cal Pau) (1993)