Forn de Pallerols
Veciana

Els Pallerols - Sant Pere del Vim

Regular
    Està colgat de terra per l'ampliació del camí i, en part, arranat per les ampliacions de les terrasses de conreu.
    08298A001000710000IT
    Jordi Montlló Bolart

Es tracta d'una teuleria, és a dir, un forn de bòbila en el que es feien teules per les cobertes de les cases, però segurament també maons i altres elements constructius. Està format per la cambra de combustió i la cambra de cocció, separades per una graella. Les parets laterals estan excavades en el marge i es troben rubefactades a conseqüència de les altes temperatures assolides per les diferents coccions. Precisament, un dels pocs elements visibles d'aquest forn és els límits superiors que destaquen de la grava gris del camí. La seva planta feia aproximadament 2,5 x 3 metres.

La majoria de grans cases de pagès havien tingut el seu propi forn per la pròpia construcció, en un indret no gaire allunyat on hi hagués llenya, aigua i argila.

Es tracta del forn relacionat amb la construcció del molí de Pallerols.