Forn de la Calsina I
Marganell

A la confluència del camí de la Calsina amb la carretera de Monistrol al monestir de Montserrat

Una part del mur es troba esfondrat, així com hi creix vegetació.
    IPC PNM-105
    J.M. Huélamo i M.Lloret - KuanUm

Forn tradicional de calç, que es troba a l'inici del camí que porta a la masia de la Calsina. La part davantera té la fogaina vista, coberta amb un arc apuntat fet de maó pla. Es troba construït amb pedra irregular. A la part posterior s'hi troba la part de dipòsit, de forma quadrangular, excavat a la pedra i arrebossat amb fang cuit. Per terra es veuen marques de murs fets de totxo, tovot o tàpia. A la part frontal s'hi ha fet una pintada vandàlica.

FORESTAL CATALANA, S.A. (1995) Inventari de Patrimoni Cultural del Pla d'Ús i Gestió del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. HUÉLAMO, J.M.; SOLIAS, J.M. (2007) )Inventari del Patrimoni Cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat, Generalitat de Catalunya.