Forn de Gallifa
Súria

Camí rural en terrenys del mas Bosc (Gallifa )
    Planes dominant les costes del costat esquerra de la riera del Tordell

Regular
    Es troba en força bon estat. Té problemes amb els refractaris, forces dels quals han estat arrencats.
    BCIL 5258-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Forn circular de ceràmica, amb façana troncopiramidal, amb una terrassa posterior de planta triangular. A l'interior de la cambra de foc i als voltants hi ha totxos refractaris de la marca "Cucurny", de les sèries A1 i A2. També es veuen, a l'interior, refractaris de la marca "Churruca".

A l'entorn no s'observen ni pedreres ni rebuigs del forn

Respecte de la marca "Cucurny", fabricant de part dels totxos amb que es va fer la cambra de foc, se sap que cap l'any 1840 ja gaudia de prestigi internacional. Amb certesa es conec que l'any 1869 estava instal·lada a l'Hospitalet de Llobregat. La seva principal fabricació era el refractari (gres salat). El 1930 l'empresa s'instal·la a Montmeló, desapareixent a finals de 1970 (MORALES, 1986).

MORALES, José Manuel (1986) "Principals centres de producció ceràmica", Terres Cuites. La producció ceràmica a l'Hospitalet i el seu entorn, pp. 20-37, Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.