Forn de can Torres
Súria

Sota can Torres

Recentment s'hi ha obert un vial per sobre, que ha afectat part del forn.
    BCIL 5256-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Forn de ceràmica que es troba sota la casa de can Torres. La construcció presenta una planta rectangular amb les parets de forma troncopiramidal , fetes a l'exterior amb blocs de pedra i farcides amb terra entre elles. Encara es pot endevinar el seu interior dividit en dos nivells: a la part superior hi havia la cambra de cocció, revestida interiorment amb refractari. El paviment presenta un seguit de forats per on passa l'escalfor des de la cambra inferior, on es trobava la fogaina, consistent en una cambra semisoterrada que es sosté amb una sèrie d'arcs transversals.

Segons informació oral, quan aquest forn estava en actiu, es feien totxos i teules, pagant-se un tant per peça a la casa de can Torres (Informació oral del Sr. Eduard Vilajosana).

Informació oral del Sr. Eduard Vilajosana