Forn de Can Giralt
Sant Pere de Ribes

Desaparegut per la construcció de la carretera.
    Estructural
    Generalitat de Catalunya. Plaça de Sant Jaume, 4. 08002 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Forn de terrissa de planta quadrangular que es trobava situat prop de Can Giralt del Palou, on actualment transcorre la carretera C-15B. Estava cobert amb volta, sostinguda per quatre arcs i un pilar central. Sota d'aquest hi havia la graella -que quedava suportada per un mur central de maó recobert amb arrebossat refractari- i la cambra de combustió. Durant l'excavació s'hi van trobar fragments de ceràmica vidriada blanca de finals del segle XV a mitjans del XVI, que van ser-hi dipositats un cop va perdre la funció productiva.

El forn va ser descobert en motiu de la construcció de la carretera, pel que s'hi va realitzar una intervenció arqueològica.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Sant Pere de Ribes (Garraf). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.