Forn de calç de la Sègala
Gualba

Situat sobre el camp de la Sègala, poc abans del pont Nou, en el camí de la Farga
    Sector central del terme

P. Barbado. OPC

Construcció cilíndrica vertical excavada a la roca, amb la part frontal construida en pedra i reforçada per dos contraforts adossats. Al mig es situa la boca de sortida del material, de 2 m de llum, amb volta de rajol suportada per 3 petites bigues de ferro corbades. Manté la seva estructura interna rodona sense bastir, d'un diàmetre aproximat de 3, 5 m i uns 5, 20 m de fondària. Davant de la façana resten dempeus dos pilans de rajols que suportaven el cobert frontal. A l'altre costat hi queden els pilars de la construcció (magatzem), on s'hi guardaven els feixos. Més amunt hi ha la rampa que permetia pujar els carros i descarregar la pedra des de dalt.

Forn de calç dins l'antiga propietat de can Illa Vell, que sembla que fou important amb la seva activitat.

GARCIA-PEY, E.: Gualba, recull onomàstic i tradicional, Ajunt. Gualba, 1996, p. 158
    A. Salichs: "Els forns de calç" a. Butlletí Informatiu de l'Associació de Residents i Estiuejants de Sant Vicenç de Gualba, 1978, nº 5.