Forn de calç de Can Sadurní
Begues

A 40 m a l'oest de Can Sadurní

Envaït per la vegetació, ple de deixalles urbanes.
    Text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007)
    Oriol Vilanova

Forn de calç amb la base excavada al terra i a la roca mare, i a sobre amb parets de pedra irregular lligades amb morter de calç i sorra. El forn està construït en forma d'olla, de manera que la part més ampla és la zona del mig. La seva alçada total és d'uns 7-8 m.; i fa 4,5 m. de diàmetre. Al seu basament hi ha la porta, oberta en la "davantera", paret feta amb blocs de pedra calcaria on es deixava l'obertura de la boca d'entrada i la volta per tirar llenya. Les pedres de l'entrada estan col·locades amb molta precisió i lligades amb morter.

Aquest element apareix a l'article 22 de la normativa urbanística del Pla General aprovat definitivament el 15 d'octubre de 1997, el qual preveu un llistat d'elements d'interès històric que seran protegits mitjançant la fórmula d'un Pla Especial, sempre que no estiguin directament afectats per sistemes del planejament.