Rellotge de sol de Can Pau dels Bous
Begues

Mas Pascual, 9

Oriol Vilanova

Rellotge de sol de forma quadrada, fet en pintura sobre l'arrebossat de la façana principal. Està representat en un marc quadrat amb els angles rectes. El marc de la figura quadrada és de color granat i les quatre cantonades estan pintades en color gris. Dues circumferències concèntriques de color granat es tallen a la part superior coincidint amb un dibuix al·legòric del Sol, del qual surten uns raigs (línies rectes), de color negre, disposats radialment pel fons del quadrant vers els números de les hores. Entre les dues circumferències es situen (en color negre) els números del rellotge. La numeració és aràbiga, i es llegeix, d'esquerra a dreta: "7-8-9-10-11-12-1-2-3-4-5". La superfície del quadrant és de color blanc i en els angles es dibuixen motius vegetals. El gnòmon surt de la "boca" del Sol. A la part superior hi ha la frase amb l'any de construcció de la casa: "Año 1925".

Pàgina web de la Societat Catalana de Gnomònica. http://www.gnomonica.cat.