Forn de cal Vicentó
Olesa de Montserrat

Zona de cal Vicentó
    Camí de cal Vicentó, que surt del carrer Francesc Monné

Conservació molt parcial.
    Jordi Piñero Subirana

Restes d'un forn de teules d'època indeterminada, situat al marge d'un camí, prop de la zona de cal Vicentó, entre el camí de la Creu i el de les Roviroles. El forn ha estat en bona part destruït per l'obertura del camí, i només en queda la part posterior. Respon a la tipologia característica dels forns d'obra: és una construcció en bona part soterrada que devia tenir, probablement, planta més o menys quadrada. Se'n conserven vestigis de la fogaina, a la part inferior, i de la cambra de cocció, a la part superior. Al costat del forn, en el mateix retall del camí, hi ha restes d'un mur que ha quedat soterrat i d'una mena d'empedrat. Al damunt d'aquests elements s'hi observa un estrat de sedimentació artificial força potent. Aquest tipus de forn és característic dels segles XVIII i XIX, però no es pot descartar que sigui més antic, ja que els forns d'època romana són de tipologia similar i, en el forn de can Singla, relativament a prop d'aquest i de les mateixes característiques, s'hi ha localitzat material d'època antiga. En tot cas, seria interessant poder localitzar materials arqueològics a l'entorn d'aquest element que poguessin donar alguna idea sobre la seva datació.