Forat de les Graus
Carme

Obaga de la Costa Blanca
    Dalt de la cinglera que domina Can Bou, al peu d'un senderet, amagat en una raconada.

Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'una cova natural que es troba gairebé al damunt de la cinglera que domina Can Bou. Es tracta d'una petita obertura natural, arrodonida, al terra calcari de la zona. Hi passa tot just una persona i, un cop dins trobem un àmbit quadrangular d'uns 4 metres quadrats i una alçada d'uns metres; a la cantonada dreta hi ha una galeria colmatada de desprendiments rocosos. El sòl és de terra.

El topònim conservat fa referència al "Forat de les Graus" amb article femení, quan el correcte seria l'article masculí: "Forat dels Graus". Hem conservat la denominació popular, tot i que gramaticalment incorrecte, perquè així apareix a la bibliografia.

El lloc fou un amagatall de referència per la molta gent de Carme durant la Guerra Civil. Fins i tot els més grans del poble expliquen que en el lloc, pel seu domini de pas, s'hi instalà una metralladora durant aquest conflicte bèl·lic.

SELLARÈS, Jordi (1999): "El Forat de les Graus", Les Fonts de Carme, 1, Associació El Forat dels Graus, p. 4.