Forat de Can Jaques
Begues

Can Jaques
    Al pla de Can Jaques, al nord-est de la masia.

Xavier Esteve

Avenc de 19 metres de profunditat màxima. La boca, d'1 m de diàmetre (eixamplada pels seus primers exploradors), dóna pas a un pou de -16 m estructurat sobre una diaclassa nord-sud. La seva base té forma còncava i, a l'extrem nord-est, a dos metres per sobre del nivell de la base s'obre un pou de 2 metres de profunditat. A - 6 m el pou que dóna accés a l'avenc té una obertura impracticable que enllaça per la part alta del pou principal, el qual, al mateix temps, es comunica per la part central i mitjançant una gatera i una finestra situada a 7 m del fons, amb una nova cavitat vertical situada a l'oest.

Inclòs en el Cens d'Equipaments Esportius de Catalunya - CEEC.

Explorat per primera vegada per R. Amat i Carreras, l'any 1924.

AMAT, R. (1925) "Sota el Massís del Garraf. Excursions espeleològiques als avencs de Begues. Campanya de 1924", Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, 363-364: 233-267.
    BORRÁS, J. (1973-1974) Catálogo espeleológico del macizo del Garraf (3 vols.). Linomonograph, SA. Barcelona.