Avenc de Can Jaques / Avenc Josep Rovira
Begues

Penyes Roges
    A l'est de les Penyes Roges, a mig vessant, prop del naixement del torrent.

Xavier Esteve

Avenc de 41 metres de profunditat màxima. La cavitat està constituïda per dos pous. El primer, de -25 m, amb una amplada que oscil·la entre els 2 i 3 m, es manté unit a la cúpula del segon a través d'una curta galeria. El segon és un pou de -14 m, essent la seva base la cota màxima assolible d'aquest avenc.

Inclòs en el Cens d'Equipaments Esportius de Catalunya - CEEC

L'any 1989 l'equip de Font i Sagué destapà la seva boca segellada pels grans blocs col·locats pels pastors per evitar la caiguda del bestiar. Tot i això no hi pogueren descendir per manca de suficient corda. La primera exploració, doncs, es produí l'any 1924 per part de R. Amat i Carreras, qui descendí el primer pou i sondejà el segon.

AMAT, R. (1925) "Sota el Massís del Garraf. Excursions espeleològiques als avencs de Begues. Campanya de 1924", Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, 363-364: 233-267.
    BORRÁS, J. (1973-1974) Catálogo espeleológico del macizo del Garraf (3 vols.). Linomonograph, SA. Barcelona.
    FERRER, V. (2006) Avencs de Garraf i d'Ordal / Simas de Garraf y Ordal. Barcelona.
    FONT i SAGUÉ, N. (1899) "Sota terra", Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, 58: 257-278.