Forat al Marge 2
Sant Esteve Sesrovires

Vallserrat
    Al costat del Ferrocarril de Barcelona a Igualada, banda de tramuntana.

Presenta un acusat estat d'abandonament.
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Forat construït dins un marge de pedra, probablement utilitzat com a recinte per guardar les eines del camp i proporcionar a la gent que treballava les terres, l'aixupluc i protecció necessària en els seus moments de repòs o de pluja. El forat disposa d'una amplada considerable -aproximadament 1,5 m. de diàmetre- , construïda dins la pedra del marge. El forat és de planta arrodonida amb una alçada que permet que la gent estiguès còmodament asseguda. L'obertura que funciona com accés a la balma , ha estat mig tapada per la construcció d'un mur de pedra de protecció de la via del tren i redueix l'espai d'entrada a un petit pas, quedant així més protegit l'àmbit interior. El forat és construït a la banda nord del municipi, en un marge que actualment queda situat al costat de la via del Ferrocarril que circula de Barcelona a Igualada, al costat del torrent de l'Afilador. El seu estat d'abandó fa que en el seu interior s'acumulin pedres que són arrossegades probablement per l'aigua de pluja des de l'exterior i la vegetació sobrecrescuda que l'envolta, pot arribar a provocar el seu deteriorament a curt termini.

El forat està situat dins la zona de protecció de la via del Ferrocarril.