Font Tosquella de Més Amunt
Pujalt

Des de la ctra. N-141a abans del trencall de la Torre Català a la dreta

Es troba parcialment tapat de vegetació.
    BPU. Catàleg de Patrimoni del POUM, 2007.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La font Tosquella de Més Amunt està situada a peu del camí, prop de la carretera que va a Conill. Es tracta d'una font subterrània que omple dos dipòsits d'aigua cristal·lina, construïts aprofitant la roca natural i coberts per una estructura amb volta de canó de pedra. El primer dipòsit queda tancat per un mur de pedra lligada amb morter, on s'obre una petita finestra quadrangular. El segon dipòsit es tanca amb un altre mur de pedra, revestit amb morter. En un costat presenta una porta amb marc metàl·lic i que dóna accés a l'interior, on hi ha el sobreeixidor i el dipòsit, separats entre sí per un petit mur. A l'exterior d'aquest dipòsit hi ha una petita pica quadrangular que s'omple de l'aigua canalitzada de l'interior. Davant de la font hi ha la bassa i safareig que recullen l'aigua sobrant de la font, i que presenta la característica llosa inclinada per picar la bugada.

La font i el seu entorn van ser adequats l'any 2009.

Catàleg de Patrimoni del POUM. Ajuntament de Pujalt, 2007.