Font i safareig de la Riera
Granera

Torrent de la Riera
    A poca distància al sud-est de la masia de la riera, tocant al torrent del mateix nom

Coberta d'abundant vegetació i força enrunat.
    Adriana Geladó Prat

Conjunt situat a la banda de ponent del torrent, sota la masia de la Riera. Presenta una estructura de planta quadrada, amb coberta de teula àrab de dues vessants sostinguda amb un sostre de bigues de fusta, que integra un pou. Està bastida en pedra i maons, amb una obertura rectangular amb llinda de fusta. A la façana de migdia hi ha gravat l'any 1898. Adossada a la banda de ponent hi ha la font, formada per una gran pica de pedra treballada i planta circular, amb una coberta de pedra irregular. Sota seu hi ha una altra pica circular on queia l'aigua. Al seu costat hi ha el safareig, de planta rectangular i bastit en maons i pedra disposada de manera irregular. Està força afectat per l'abundant vegetació que cobreix la zona.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 70.