Font i bassa de la Torra
Granera

Barri del Castell
    Al sud-est del barri del Castell, sota la carretera d'accés, al nord del turó de la Torra

Completament cobert de vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Conjunt situat sota el marge nord del carrer d'accés al barri del Castell, un cop passat el creuament que porta a la masia de la Torra. Està format per la font i una bassa d'emmagatzematge situada al seu costat. La font està formada per un gran mur adossat al marge del terreny. Està bastit en pedra i presenta un revestiment arrebossat i emblanquinat. A la part inferior hi ha una obertura rectangular que integra l'aixeta de botó per on brolla l'aigua. Està protegida amb una portella de ferro que es pot obrir verticalment, quedant anclada al mur mitjançant un ganxo i una cadena. Al costat del mur hi ha la bassa. És de planta rectangular, està bastida en pedra i amb un revestiment lliscant a l'interior força degradat. També compta amb una petita estructura bastida en maons, i situada a l'extrem sud-oest de la bassa.

La font està senyalitzada amb un petit cartell enganxat a un arbre i compta amb unes escales que baixen des del carrer.

GENESCÀ, Pere (2017). Taula actualització i ampliació inventari fonts a Catalunya. [Inèdit]. "Granerí,saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 34. "Granerí,saps on és?". La Granària, 41, 2016, p. 34. "Granerí,saps on és?". La Granària, 42, 2017, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 43, 2017, p. 34. Http://www.granera.cat/ [Consulta: 20-04-2019]. Http://www.moianes.net/ [Consulta: 20-04-2019].