Font d'en Sala
Rellinars

Torrent de la Font d'en Sala

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Jordi Montlló i Laura Bosch

La Font d'en Sala és una déu d'aigua intermitent que neix en una raconada del torrent de La Font d'en Sala. Per accedir-hi des de l'església nova de Sant Pere i Sant Fermí, cal pujar pel camí de Casajoana que ressegueix el torrent pel seu costat esquerre. Un cop deixada enrere la font del Ginjoler, senyalitzada amb un post de la Diputació de Barcelona, el camí fa un revolt cap a mà esquerra, on s'accedeix a la propietat del mas Gibert de Dalt però que si continuem el camí arribaríem a Casajoana. Just en aquest indret el torrent fa un salt important, que passa desapercebut per l'espessa vegetació.
    La font està situada a mà dreta, en un lloc ombrívol on la vegetació creix exuberant i on predomina l'esbarzer, l'arítjol i l'heura. Al davant, al peu del torrent hi creix ufanós el canyissar i diferents espècies de jonc a mes de l'herbassar característic, amb moltes i falgueres. Es tracta d'una petita mina de captació retallada a la roca natural, no gaire profunda per on brolla l'aigua. En algun moment aquest indret es deuria arranjar i s'hi va plantar un arbre al seu davant. Actualment el seu accés queda dificultat per la vegetació herbàcia que impedeix travessar amb seguretat sense posar els peus dins l'aigua.

El seu accés no està senyalitzat i caldria un manteniment a nivell de la vegetació ja que és un indret molt concorregut per excursionistes.