Paper moneda d'1 pesseta del Consell Municipal de Rellinars
Rellinars

Rellinars

Arxiu Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes 585 - Barcelona)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

A la Universitat de Barcelona es conserva un exemplar amb paper moneda del Pavelló de la República de 70 x 105 mm. A l'anvers hi ha la reproducció de l'edifici de l'Ajuntament de la localitat presidit per l'escut de Catalunya i emmarcat per una sanefa. Al revers, el valor de canvi està enquadrat per una orla. Color: verd fosc; emès el 1937; tiratge de 1.500 exemplars; Va ser imprès pel Centre Administratiu Municipal de Barcelona l'any 1937. Núm. del catàleg Turró: 2.393; considerat molt rar.

TURRÓ MARTÍNEZ, Antoni (2007). Les emissions monetàries oficials de la Guerra Civil (1936- 1939). I: Andorra, Illes Balears i Catalunya (Generalitat i Locals). Pàg. 105 i 106. Ed. Societat Catalana d'Estudis Numismàtics. Institut d'Estudis Catalans.