Font dels Pets
Talamanca

Serrat de la Mussarra, 08279 Talamanca
    Emplaçament
    Pista Talamanca-Monistrol de Calders. Prop capdamunt carena agafem camí esquerra fins corba, a dreta

41.74324
    1.9969
    416592
    4621755
    08277-128
    Quim Serdà Manau

Naixent d'aigua que s'amaga enmig del bosc. Tot remuntant la carena que hi ha a llevant del poble de Talamanca, a la zona coneguda com a Bonesfonts, trobem un pas natural que s'obre entremig del cingle que alhora fa de límit amb el terme de Monistrol de Calders. Seguint un caminet i just abans d'arribar al pas, trobem la deu. Un forat a nivell del sòl d'aproximadament 60 cm de diàmetre i consolidat perimetralment amb pedres, acumula encara avui aigua, donant lloc d'aquesta manera al naixement del Torrent dels Pets, que un tram més avall pren el nom de Torrent de la Gubiana. Tan el caminet com el bosc que acompanyen la font fan que aquest indret esdevingui paisatgísticament interessant, doncs la frondositat d'aquest espai destaca en un terreny eminentment sec i avui, cremat.

Segons les fonts orals, sembla que aquest topònim podria tenir el seu origen en les qualitats purgatives de l'aigua d'aquest indret.