Font de la Mosquera
Talamanca

Obaga del Cingle, Mas el Cingle, 08279 Talamanca
    Emplaçament
    Del poble baixem per obaga castell, agafem pista esquerra i a 1km un camí dreta. Al final a la riera

41.74302
    1.95155
    412821
    4621776
    08277-127
    Hi creix molta vegetació, amagant el naixent d'aigua.
    Quim Serdà Manau

Al tram de riera de Talamanca comprès dins les canals del Singla trobem, al marge esquerra, dos petits naixent d'aigua que recullen l'aigua del vessant de la muntanya. Aquests, estan canalitzats mitjançant un petit tros de canya col·locada al sortidor natural. En el moment que vam visitar-la, sols sortia un lleuger fil d'aigua, per bé que ens han explicat que en mesos de tardor, hivern i primavera l'aspecte és molt diferent, doncs l'aigua surt amb més força i cabdal.

Seguint uns 30 metres riera avall, trobem les restes d'una antiga resclosa. La major part ha desaparegut, però encara avui són visibles dos trossos als extrems de la riera. Veiem grans carreus de pedra lligats amb una forta capa de morter.