Font dels Masets
Castellolí

Els Masets
    A través d'un sender que comença al barri dels Masets.

Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 22. Altres. Font.
    Virgínia Cepero González

La font dels Masets es troba a pocs metres del torrent del Forn d'en Monner, a les proximitats del barri dels Masets.
    És una font arranjada que consta d'una estructura de pedra decorada, que presenta unes rajoles amb el nom. L'aigua brolla a través de dues canyes i segueix per un petit canal de pedra fins a una bassa. El seu cabal és perenne i elevat, tot i que presenta oscil·lacions.
    Està envoltada d'una pineda de pi blanc, en un indret de gran valor paisatgístic.
    És una de les fonts més visitades pels excursionistes i les seves aigües també s'utilitzen per a l'abastament i regadiu del nucli dels Masets.

Forma part de la "Ruta Lila: les fonts de Castellolí".

CUADRADO, J.; VILARRUBIAS, S. (2015) Guia de les fonts de Castellolí. Castellolí: Ajuntament de Castellolí, p. 73-76.