Font dels Encantats
Olesa de Montserrat

Prop de can Llimona
    Camí de can Llimona, uns 150 m passat el trencall de la casa trencall a l'esquerra uns 150 m.

Pla Especial de Protecció d'Olesa de M (14/06/94)
    Jordi Piñero Subirana

Font situada en una paratge frondós i fresc, al punt on comença el bosc després de la plana de can Llimona, amb un paisatge dominat per les oliveres. La font és una construcció recent, de maó i ciment, amb un petit brollador. A l'entorn de la petita esplanada de la font hi ha una vegetació abundant de la qual sobressurt un pollancre i un gran plàtan. Al costat de la font hi ha restes d'un mur que pertanyen a l'antiga font, avui soterrada.

La font va ser arranjada entorn de 1985, ja que abans l'aigua anava una mica soterrada. L'aigua sobrant anava a través d'un petit rec fet amb teules (del qual encara en queda algun rastre) cap a la masia de can Llimona, on desembocava en una altra font i omplia una bassa.

GONZÁLEZ BASCHWITZ, José; OBRADORS, Xavier (2006). Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic d'Olesa de Montserrat. Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Fitxes B-39
    HERNÁNDEZ CARDONA, M. Àngel (1997). Les plantes i el paisatge vegetal d'Olesa de Montserrat. Col·lecció Vila d'Olesa, 6. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, p. 223