Font dels Enamorats
Monistrol de Calders

  Moianès
  al pocs metres a l'est de la Fàbrica nova, a peu del camí que puja al Pedró petit.
  Emplaçament
  a tocar de la confluència del Carrer de la Font dels Enamorats amb el Carrer del Repetidor.
  465

  Coordenades:

  41.75855
  2.01544
  418153
  4623437
  Número de fitxa
  08128 - 91
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Simbòlic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Monistrol de Calders. Carrer de la Vinya, 9, 08275 Monistrol de Calders
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  La font està situada en un racó al peu del camí que porta de l'església parroquial a la creu de terme o Pedró petit, a pocs metres de la Fàbrica nova i a peu del carrer que porta el nom de la font. La font compta amb una estructura una mica irregular, a manera de frontal fet amb carreus desbastats, en el que hi ha l'aixeta; al costat sud hi ha unes lloses amb la inscripció del nom de la font. A la base del frontal, hi ha un carreu amb un clot rebaixat a manera de pica, espai que recull l'aigua sobrant. La font està situada en un lloc amb unes quantes alzines que proporcionen ombra i amb lloses disposades formant una taula i una banc.

  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -GUAL I PURTÍ, J. (2010): Monistrol de Calders, del calaix, una imatge i una història. Ajuntament de Monistrol de Calders i Zenobita edicions.