Font del Collet
Monistrol de Calders

al nord del nucli urbà, a la ribera esquerra de la riera de la Golarda.
    uns 170 metres a l'est del pont del Collet.

Ajuntament de Monistrol de Calders. Carrer de la Vinya, 9, 08275 Monistrol de Calders
    Sara Simon Vilardaga

La font està situada en el tall de roca que hi ha a la ribera esquerra de la riera de la Golarda, uns 170 metres aigües amunt del pont del Collet. El lloc és molt ombrívol i fresc, en la paret de roca hi ha un petit tall de la roca, a manera mur baix de pedra, a l'extrem est del qual trobem el frontal obrat de la font amb la sortida d'aigua. Tota la paret de roca té vegetació i a l'hivern és habitual que si formin estalagmites resultat de la congelació de l'aigua que degota per la paret de roca. Un petit corriol entre la roca i el torrent permet accedir-hi.

L'estructura construïda de la font podria ser obra del segle XIX o XX, tot i que la surgència natural de la font molt probablement ja era utilitzada amb anterioritat pels veïns del poble, degut a la proximitat amb el nucli de població.