Font del Collet
Monistrol de Calders

  Moianès
  al nord del nucli urbà, a la ribera esquerra de la riera de la Golarda.
  Emplaçament
  uns 170 metres a l'est del pont del Collet.
  443

  Coordenades:

  41.76183
  2.01426
  418059
  4623803
  Número de fitxa
  08128 - 90
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Monistrol de Calders. Carrer de la Vinya, 9, 08275 Monistrol de Calders
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  La font està situada en el tall de roca que hi ha a la ribera esquerra de la riera de la Golarda, uns 170 metres aigües amunt del pont del Collet. El lloc és molt ombrívol i fresc, en la paret de roca hi ha un petit tall de la roca, a manera mur baix de pedra, a l'extrem est del qual trobem el frontal obrat de la font amb la sortida d'aigua. Tota la paret de roca té vegetació i a l'hivern és habitual que si formin estalagmites resultat de la congelació de l'aigua que degota per la paret de roca. Un petit corriol entre la roca i el torrent permet accedir-hi.

  L'estructura construïda de la font podria ser obra del segle XIX o XX, tot i que la surgència natural de la font molt probablement ja era utilitzada amb anterioritat pels veïns del poble, degut a la proximitat amb el nucli de població.

  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -PERARNAU I LLORENS, J.; PIÑERO I SUBIRANA, J. (1993): Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -GUAL I PURTÍ, J. (2010): Monistrol de Calders, del calaix, una imatge i una història. Ajuntament de Monistrol de Calders i Zenobita edicions.