Font del Xelín
Vallirana

Carrer del Canigó - Urbanització de la Vall del Sol
    Al costat de la casa número 9 del carrer del Canigó, tocant a un torrent

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada i reformada situada al marge de tramuntana del carrer, prop del carrer del Montsant. Es tracta d'una estructura de planta rectangular integrada dins d'un marge de pedra artificial. Presenta una pica rectangular i dos brocs de recent factura que estan protegits amb planxes metàl·liques curvades. Malgrat això, l'aigua brolla de la part superior del mur de pedra on estan encastats els brocs, a través d'una obertura trapezoïdal. L'estructura està rematada amb un altre mur de pedra decorat amb l'escultura d'un cèrvol de ferro. Als peus de la pica hi ha un paviment de pedra i maons de planta semicircular.

Es tracta d'una font d'aigua subterrània situada en terreny urbà.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 35, 36. OLLÉ, Francesc (2016). Vallirana, poble d'aigua. Vallirana: Amics de Vallirana, p. 23, 25, 26.