Font del Vilar de Múnter
Muntanyola

Múnter
    Al costat del mas el Vilar de Múnter. Camí de darrera les Eres, trencant N141C. 08505 Muntanyola.

XVI-XIX
    Anna M. Gómez Bach

Font situada prop del torrent del Vilar de Múnter. Aquest torrent neix a la zona de la creu de la Miranda i el Serrat del Vilar, i després de passar pel Pla del Vilar surt del municipi direcció Malla. La font es troba prop de la casa del Vilar i té les funcions d'abastiment d'aigua de la casa. Es tracta d'una petita font situada en una lleugera pendent prop la casa i a peu del torrent, amb una estructura força senzilla a mode de pou-mina adaptada a font. La seva planta és rectangular, construïda amb pedra local, de petites dimensions i ben tallada, formada per un cos central i una pica per la distribució de l'aigua, així com un petit canal d'evacuació. Al costat hi ha una taula i uns bancs de pedra que permeten gaudir de l'indret.

Espai que, tot i ser reduït, és molt concorregut per excursionistes i caminants, i ofereix un bon espai d'interès natural. A l'estar allunyada de la zona urbana, molta gent hi va a passejar o fer estada, i és concorreguda tant per la gent de Múnter i Muntanyola com pels de Tona. La font no conserva cap data gravada, només un rètol indica el seu nom. Es tenen poques notícies del moment d'arranjament d'aquest espai per a l'ús humà, tot i que el topònim fa clara referència al veí mas del Vilar, i són els seus amos els que la mantenen neta i arranjada.