Font del Ricart
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 600 metres per camí rural de la carretera B-522 , punt quilomètric 2'250

la font es troba completament coberta de vegetació.
    Jordi Compte

La font del Ricart està situada uns metres al sud del Ricart, en un petit espai amb plataners envoltat d'un camp de conreu.
    S'accedeix a la font creuant el camp de conreu que s'estén al sud del Ricart i envolta completament la font. Aquesta es troba envoltada de cinc plataners, quatre que formen un rectangle i un de notables dimensions situat uns metres a l'est.
    La font està formada per una estructura bastida amb murs arrebossats de maçoneria de pedra que conté el dipòsit. Aquesta estructura queda ubicada dins un espai pràcticament quadrat delimitat amb murs de maçoneria de pedra que en algunes parts conserven una coberta de lloses i en altres estan reformades amb formigó. Aquest espai queda parcialment negat i completament cobert de vegetació, impossibilitant l'accés al brollador.