Font del Raval
Santa Eugènia de Berga

Nucli de Santa Eugènia
    Zona verda entre els C/ Àngel Guimerà i del Raval de Taradell. 08507 Santa Eugènia de Berga.

Ajuntament de Santa Eugènia. Plaça Major, n.1. 08507 Santa Eugènia de Berga.
    Anna M. Gómez Bach

La font està clavada en una pedra vertical, de formes irregulars en al part superior, que té un gruix de 25cm, una amplada frontal de 68 cm i una alçada d'uns 2m. A la part posterior de la pedra hi ha un contrafort per sustentar-la, que té una alçada d'1'3m i una amplada variable de 20cm (part superior) a 45 (base). La pica, que està sobre una vorera que mesura 2'6mX 1'65m. Té una alçada de 50cm; exteriorment mesura 60x60 mentre que interiorment fa 45x45 cm. La font presenta un bon estat de conservació. L'únic element del conjunt que caldria canviar és el broc, que té un disseny que desentona amb la resta de la font. S'hauria de mirar de fer-ne un altre més adequat. En ser una zona verda hi trobem en aquest espai: arbres, i jocs per a la mainada, bancs. L'únic element negatiu és la presència de diversos contenidors de reciclatge i escombraries. A uns 50m hi ha l'espai que havia ocupat l'antic camp de futbol de la població.

Al davant de la font s'hi pot llegir. "Font del Raval, 22-III-1987".La ubicació d'aquesta font i l'adequació d'aquest espai de lleure i esbarjo s'ha de relacionar amb la dinamització del solar del Raval, antic camp de fútbo com a espai urbà. Com es pot apreciar a la inscripció gravada a la pedra de suport de la font, aquesta fou construïda al 1987. Aquest espai es força concorregut per la gent del poble, com a lloc de pas.