Font del Puig
Gurb

A 1200 metres per pista asfaltada i sender de la carretera BV-4601, punt quilomètric 3'400

Ha estat condicionada recentment.
    Jordi Compte

La font del Puig està situada en un punt enclotat a escassos metres del rec del Puig, al nord
    S'accedeix a la font des del camí asfaltat que condueix a l'església de Sant Andreu de Gurb. A l'alçada on es bifurca el camí que porta al Sitjar s'ha de deixar la pista i agafar el sender que condueix a Sant Roc i que coincideix amb el PR C-41. Uns metres més enllà es creua el rec del Puig per un pont antic i s'obren dues opcions per arribar a la font, o desviar-se per un petit sender que segueix el curs del rec o seguir uns metres el camí principal i desviar-se per un segon sender, també paral·lel al rec però seguint aquest a major alçada. Seguint qualsevol d'ambdós senders s'arriba a un pla ombrívol travessat pel rec del Puig, on es troba la font.
    Es tracta d'una font de mina formada per una estructura de maçoneria de pedra que conté el dipòsit adossada al marge. Conté una petita obertura emmarcada amb pedra treballada, amb la data de 1771 inscrita a la llinda i tancada modernament amb una porta metàl·lica. L'aigua de la font és desviada per un tub enterrat per sota el rec fins a un punt situat uns metres a l'est, al costat d'un salt de la riera i al costat oposat del rec, on hi ha un mur de maçoneria de pedra arrebossat que conté un dipòsit. En aquest mur hi ha un brollador metàl·lic, amb una pica monolítica a sota.
    Uns metres a l'oest de la font hi ha un mur de maçoneria de pedra en runes que creua el rec del Puig. Es tracta d'una antiga resclosa, el canal del qual encara és visible en alguns punts, bastit amb mur de contenció de maçoneria de pedra, tot i que en la major part del seu recorregut es troba completament erosionat.