Font del Murri
Santa Coloma de Cervelló

Part baixa de la urbanització de Cesalpina

La font no es conserva amb la fesomia original.
    Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

A la falda de l'elevació de Can Ribot, actualment ocupada per la urbanització de Cesalpina, ha quedat reservada entre vials una petita peça de terreny denominada Jardí de la Font del Murri. Aquest espai ocupa just el fons del Torrent de Can Via, essent triat en el seu moment per captar l'aigua i abastir-ne la població.
    La font original ha estat molt alterada per successives adaptacions de la instal·lació i l'aterraplenament de la plaça.

La font del Murri dóna nom a la revista que publicà l'Associació de veïns de Santa Coloma - Casc Antic durant la dècada de 1990 i els primers anys del segle XX!.

L'any 1927, Enriqueta Castells Sivilla (vídua d'Antoni Suñer Ribot i, per tant, propietària de la masia de Can Ribot) va vendre a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló un terreny de la seva propietat a un preu molt baix. Amb aquesta transacció facilitava l'extracció d'aigües de la Font del Murri per tal d'abastir la població.
    El consistori li ho va agrair amb un document que inclou una vista del poble pintada per J. Primo Milà que encara es conserva a la masia, avui convertida en escola.

V.A. (2011): Inventari de masies i elements singulars del municipi de Santa Coloma de Cervelló. SPAL, Diputació de Barcelona.